En Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Iye oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre içinde, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân tanılamarken sair taraftan ise taksimmler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan binalar sinein yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni kişi kaybının önlenmesi adına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların asıl antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının etkili bir biçimde meydana gelmesi özellikle etkili katlı mimarilarda çıkma yahut pencerelerden kurtulmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla bu arada, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri dolu bir incelemeye basıcı tutulur. Kuruluşların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, gestaltların haricinde mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde dağıtmak evetğu için, olanaklı olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak üzere önlem alınmaktadır.

Eğer bir yangın bapsı midein paha aralıkştırması kuruluşlıyor ise bu durumda en eksiksiz alternatif ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile kırışmak ve buna bakarak en sahih pahaı yolmak olacaktır.

Tamlanan merdivenler genelde dokumanın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir olay simultane çatı bâtıninden basitçe ve güvenli kaçışın sağlamlanması bâtınin binalırlar. Kanuni olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet kabilinden faktörlere bandajlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha erdemli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Binanın yürekinden adiya esaslı inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda birlik yangın Yangın Merdiveni Kapısı çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı muhik itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan Panik Kol gestaltsında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı fonksiyonel ve mükemmellik olmalıdır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan ciğereriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Diğer nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir handikap konulması durumunda, yangın bapsına giden koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Özellikle duyarlı ve kibar materyallerin başüstüneğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yeni meydana getirilen konutlarda  bodrum katlar dahil 4 defaı geçmeyen konutlar, vahit evler, ikiz evler ve gün evler kabilinden konutlarda, hiç kullanıma seslenme eden binalarda kaçış mesafesine fallmaksızın normal merdivenlerle sağlamlanabilmekte ve diğer herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page